Nummen Safari

utosafari

Nummen Safari er dansekunstnerne Venke Marie Sortland, Ina Coll Kjølmoen og Guro Anna Wyller Odden. Kompaniet ble dannet våren 2005 i forbindelse med avgangsforestillingen «Nummen Safari. -To, en» ved Skolen for Samtidsdans. Sommeren 2006 produserte Nummen Safari forestillingen «Hvis tankene mine hadde vinger» under prosjektet Landing 2006:Frogner. Til turné, høsten 2010 knyttet kompaniet til seg Pernille Holden, til våren 2011 Maja Roel, høsten 2011, Anne Synnøve Skogstad, og våren 2012 Sigrid Marie Kittelsaa Vesaas og Marianne Skjeldal som dansere i forestillingen.

Alle åtte har vært involvert i ulike kunstprosjekter rettet mot barn, flere som utøvere i Caroline Nesse og Camilla Myhres Prosjekt Isadora, et forsknings- og kunstprosjekt der barn og profesjonelle dansere møtes i sceniske uttrykk. Sortland, Kjølmoen, Odden, Holden og Roel var med å etablere dansekunstnettverket Landing som jobber med å produsere dansekunst i nye rom og for nye publikumsgrupper.

Med UtoSafari ønsket vi å blande våre erfaringer med dans i utradisjonelle rom, sammen med erfaringer fra arbeidet med kunst i møte med barn.

Om dansekunstnerne i Nummen Safari

InaIna Coll Kjølmoen er utdannet ved Skolen for Samtidsdans, tre år fra medisinstudiet ved NTNU og et år ved danselinjen på Sunnhordlang folkehøgskole. Ina er en av stabmedlemmene i Landing DA og har vært aktiv i Landings prosjekter siden oppstarten i 2005; både administrativt og kunstnerisk. Hun er en del av trioen Nummen Safari som produserte forestillingen “Hvis tankene mine hadde vinger” under Landing2006: Frogner. Til Landing08 St.Olavs Hospital//Trondheim lagde hun dansefilmen “Duo for tre” sammen med dansekunstner Anna Carlström og videokunstner Mads Hornsletten. Nummen Safari har tidigere produsert forestillingen “To, en” (mai 2005). Kjølmoen har siden høsten 2005 undervist barn i samtidsdans ved Rom for Dans, holdt diverse workshops for voksne og vært utøver og kunstnerisk medansvarlig i Prosjekt ISADORA 2006 og 2007.

GuroGuro Anna Wyller Odden er utdannet ved Danseteaterlinien på Den Rytmiske Daghøjskole i København og Skolen for Samtidsdans i Oslo. Som frilanser med base i Oslo har hun fra 2005 blant annet jobbet som utøver med Prosjekt Isadora, Katma og Impure Company. Hun har gjort egne prosjekter med konstellasjonene Nummen Safari, Coopertest Kompaniet og Landing. Guro Anna har siden 2005 undervist ved Rom for Dans i Oslo og har ved en rekke anledninger hatt kunstnerisk ansvar for Rom for Dans´ ulike forestillinger med barn og voksne som utøvere. Hun har holdt workshops på blant annet Skolen for Samtidsdans, Norges Idrettshøyskole, avdeling for helsefag på Universitetet i Oslo og ungdomsskoler som en del av prosjektet JAM!. Guro Anna produserte våren 2012 forestillingen “Man er jo bare et menneske” med Maja Roel og studerer psykologi profesjon ved UiO.

VenkeVenke Marie Sortland, f. 14.08.82, jobber som frilands dansekunstner med base i Oslo. Hun har sin kunstneriske utdannelse fra Skolen for Samtidsdans i Oslo (www.samtidsdans.no), fra 2002 – 2005. I 2008 var hun innehaver av det internasjonale skolarshipet DanceWEB Europe . Venke har jobbet som utøver for flere norske koreografer; Prosjekt Isadora/Caroline Whalstrøm Nesse og Camilla Myhre, Impure Company/Hooman Sharifi, Wee Company/Francesco Skavetta. Hun har også jobbet som utøver for den tyske koreografen Jana Unmüssig og den østerriske koreografen Philipp Gehmacher. Venke jobber også med egne prosjekter, og er involvert i flere samarbeid; i en trio med dansekunstner Pernille Holden og muskier Jo Berger Myhre, og i gruppen Nummen Safari. Venke har siden etableringen i 2005 vært aktivt involvert i konstellasjonen Landing som produserer stedspesifikke danskeunstprosjekter, og hun er med i det internasjonale dansenettverket ”Embassy of”. Venke har også jobbet som underviser i en rekke sammenhenger, blant annet; vet Rom for Dans, Skolen for Samtidsdans og Høyskolen i Nord Trøndelag, som trener for Norges Snowboarforbund, og på ungdomsskoler i forbindelse med prosjektet JAM!.

PernillePernille Holden er utdannet ved Skolen for Samtidsdans, Oslo, 2003-05 og Spin Off  ettårig forstudium, Oslo, 2002-03. I ettertid har  hun også tatt en rekke kurs i releaseteknikk, improvisasjon, kontaktimprovisasjon og yoga. Pernille har jobbet som frilansdanser med base i Oslo siden 2005 . Hun har jobbet som utøver med blant annet Zanussi /Markhus prosjekt, Impure Company v/ Homan Sharifi og Prosjekt Isadora, et kunstprosjekt med barn og ungdom. Pernille jobber med egne prosjekter har blant annet undervist ved Rom For Dans i Oslo og Skolen for Samtidsdans.

Inger Kristin

Inger Kristin Haugsevje er kommunikasjonsrådgiver, men jobber som turneleder og alt-mulig-person for Nummen Safari. Tidligere har Inger Kristin vært prosjektleder for bl.a. JAM! som vant Gullsekken for beste produksjon i 2007, og Equalitas-prosjektet til Likestillings- og Diskrimineringsombudet som også brukte samtidsdans i sin
formidlingsstrategi. Inger Kristin har i mange år samarbeidet tett med Guro Anna Wyller Odden i diverse prosjekter.
www.ingerkristin.no

………..

Maja

Maja Roel har utdannelse fra Skolen for Samtidsdans i Oslo og Høyskolen for scenekunst i Amsterdam. Hun arbeider både som koreograf/regissør og som utøvende danse- og scenekunstner. Foruten å lage egne forestillinger, jobber hun som utøver i andres prosjekter, gir workshops og veileder i samtidsdans og fysisk teater. Våren 2012 produserte Maja forestillingen “Man er jo bare et menneske” med Guro Anna Wyller Odden.

………….

………….

img_2521

Anne Synnøve Skogstad er dansekunstner med utdannelse fra Skolen for Samtidsdans i Oslo.

………

……..

……..

…….

img_2527Sigrid Marie Kittelsaa Vesaas har utdannelse frå Skulen for samtidsdans 2008-2010, og jobbar som free-lance dansekunstnar med base i Oslo. Ho har produsert forestillingane “tilFLUKTsrom”, “friLUFTsliv”
og “ferskFLUKT” saman med Kittelsaa-Jessen. Og babyforestillinga “STORT SETT MINST” saman med Marie Nikazm. I tillegg er ho med itrekløveret FRAMTIDSDANS som arrangerar “Vrangforestilling”, og er fast danseimprovisatør i “Anti-loop”.   Arbeida hennes er vist mellom anna på Dansens Hus, Gamlebyen Sport og Fritid, RadioNovaFestivalen, Scenehuset, Tøyenkontoret, og har turnert med den lokale kulturelle skulesekken, og den kulturelle barnehagesekken. Ho deler erfaringar frå work-shops og kreativt arbeid, gjennom Goldfish-prosjekt.

img_2524Marianne Skjeldal er dansekunstner med utdannelse fra Skolen for Samtidsdans i Oslo.